Magbesvär – berättat av Jesper

Jag är en kille på 38 år som har haft magvesvär i form av diarré och smärta sen jag var 25 år gammal.

Mina besvär har i många år begränsat min vardag då jag t.ex alltid känner att jag måste leta upp en toalett när jag är på nya ställen då jag aldrig vet när magen börjar krångla. Vissa dagar spenderar jag större delen av min arbetstid på toaletten vilket inte alltid är så populärt av min arbetsgivare. Jag har alltid varit tvungen att vara öppen och ärlig kring mina problem för att folk i min närhet ska ha chansen att förstå mig och min situation.Periodvis måsta jag vara hemma mkt från mitt arbete då smärtan ibland är så stark att det enda jag kan göra är att ligga i fosterställning och försöka härda ut smärtan. Jag har genomgått alla tänkbara undersökningar utan att kunna få rätt hjälp

Har provat olika sorters medicinsk behandling samt även gått på hypnos. Inget av alla försöken har kunnat lindra mina besvär. Sjukvården har sagt sitt och kan inte ens ställa en rätt diagnos på mina besvär og ingen mer hjälp finns att få enligt dem som är specialister.

I början av detta året tröttnade jag på sjukvården och deras negativa inställning. Fick åter besked om att ingen hjälp fanns att få trots att mina besvär hela tiden blev värre och tog mer och mer över mitt liv. Jag började sakta leta efter andra alternativ och läste en del på nätet. Fick nys om Zonterapi då flera i min omgivning har gått på Zonterapi och fått bra hjälp med sina besvär. Först kände jag mig osäker på att det kunde hjälpa mig men till sist gav jag det en chans. Nu har jag gått på Zonterapi i ca 6 månader och jag är så glad för att jag tog chansen att prova det. Mina besvär har minskat betydligt och dem är inte längre så stor del i min vardag. Det händer fortfarande att jag får smärta och diarréer men inte så ofta längre. När jag väl får ont i magen är smärtan betydligt mindre och dessutom väldigt kortvarig. Smärtan går nu att leva med och jag har äntlingen kunnat ta kontroll över mitt eget liv istället för att mina besvär har styrt. Jag kan varmt rekommendera alla att prova Zonterapi vad för besvär man än har.

( Berättelsen skriven av Jesper )