Ridolycka – berättelse av Pernilla, 32 år

De senaste nio åren har jag levt med ständig smärta i olika delar i kroppen som uppkom efter en ridolycka där jag drabbades av fyra bäckenfrakturer. Alla dessa år har varit en ständig kamp att försöka hitta lösningar för att kunna få ett drägligt liv samt ett fungerande arbetsliv och privatliv.

Har funnits mkt jag inte har kunnat göra pga nedsatt rörlighet och kraft. Många saker har lett till för mkt smärta vilket har gjort att jag har avstått från det fast jag har haft en stark vilja att utföra det. Mitt liv har länge bestått av övervägningar till om saker är värda smärtan.

Fysisk aktivitet är en väldigt viktig del i mitt liv speciellt efter olyckan och just på grund av olyckan har jag inte kunnat utföra vissa träningsformer som jag har velat. Jag har även under dessa år varit sjukskriven ett flertal gånger pga att smärtan har tagit överhand. Jag har provat alla möjliga saker för att lindra smärtan samt arbetat hårt för att anpassa mitt liv efter smärtans begränsningar. Jag har inte kunnat välja vilket arbete som helst och jag har inte kunnat få den graviditet och förlossning som jag hade önskat. Min starka vilja har ändå lett mig till ett drägligt liv och jag har kunnat anpassa mig relativt väl trots att smärtan har varit en del av min vardag.

Fram tills i höstas förra året hade jag accepterat att det är såhär jag ska må resten av mitt liv med ständiga spänningar i kroppen och ständig huvudvärk/migrän. Mitt motto i livet var att bit ihop så löser sig allt, det blir kanske bättre någon gång.

Förändringen i mitt liv

Den stora förändringen i mitt liv kom i höstas när jag började gå på Zonterapi hos Annemette. En helt ny värld öppnade sig.

Det som fastande hos mig var, att detta skulle hjälpa min kropp att hjälpa sig själv, det lät hur fantastiskt som helst. Detta var precis vad min kropp behövde efter många år i obalans. Jag mådde bättre och bättre för varje behandling som jag var på, började känna en glädje och positiv känsla sprudla genom kroppen.

I början hade jag nästan svårt att tro att detta var vändningen för min kropp efter många års slit i en negativ spiral. Spänningarna i kroppen försvann bit för bit och en ny kropp med nya möjligheter till normala rörelser började träda fram.

Jag är evigt tacksam för att jag till sist valde att prova Zonterapi för det har verkligen gett mig en helt ny kropp. Idag har jag inga spänningar kvar och mina felbelastningar är numera minimala vilket är den absolut största vinsten av dem alla. Utan mina kraftiga felbelastningar slipper jag dem eviga spänningarna i kroppen. Huvudvärken är inte längre min vardag. Nu vaknar jag utan huvudvärk och att få börja dagen pigg och utan smärta är helt underbart. Nu vågar jag dessutom utmana min kropp till aktiviteter som inte har funnits på kartan på många år och jag blir lika lycklig var gång det är möjligt.

Jag ser framtiden med ett stort hopp på att kunna göra saker som inte tidigare har varit möjliga och allt tack vare min nya kropp.

(Berättelse skriven av Pernilla, 32 år)